Voedingsadvies

Een voedingsadvies op maat

Voeding is nogal een veel besproken onderwerp in de hondenwereld. We hebben mensen die het liefst versvlees aan hun hond geven, mensen die een voorkeur hebben voor brokken, maar er zijn ook mensen die het eigenlijk niet uitmaakt als het maar bij hun en de hond past.

Wanneer ik samen met u naar de voeding van u hond ga kijken dan zoeken we samen iets passend voor u en wat goed is voor de hond. Of dit nu vers vlees is, brok of beide het is allemaal mogelijk en ik ben niet merkgebonden.

Tijdens een consult ga ik kijken naar het totaal plaatje van de hond. Op deze manier proberen we het probleem te achterhalen en daar op in te spelen. De hond krijgt eigenlijk een soort lichamelijke check. Hierbij ga ik kijken naar onder andere:
- De algehele lichaamsconditie
- De vacht en de huid
- De tanden
- De oren
- De ogen

Daarnaast gaan we natuurlijk samen kijken naar de huidige voeding die uw hond krijgt. Past deze wel bij de hond, is de samensteling goed voor deze hond? Want wat voor de ene hond goed is zegt niet dat het ook voor de andere hond werkt. Samen en in overleg gaan we opzoek naar het onderliggende probleem en natuurlijk een oplossing.

Wanneer is een voedingsadies op maat nou een goed idee? Onder andere bij:
- Als je wilt weten of de huidige voeding wel bij jouw hond past
- Wanneer jouw hond last heeft van slechte ontlasting
- Wanneer jouw hond last heeft van chronische oorontsteking
- Wanneer uw hond last heeft van jeuk of een slechte vacht

Mocht u vragen hebben of heeft u een probleem en twijfelt u of een voedingsadvies op maat wel de oplossing is dan kan u altijd vrijblijven contact met mij opnemen.

Werkwijze voedingsadvies op maat

Het eerste consult

De eerste afspraak begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we de geschiedenis van de hond bespreken, maar komen ook uw eigen wensen en verwachtingen aan de orde.

Vervolgens zal ik de hond even bekijken, zodat ik een indruk krijg van zijn lichamelijke conditie.

Daarna zullen we bespreken wat de huidige voeding van de hond is, welke bijvoeding (snacks) de hond krijgt en daarna zullen we indien nodig samen bekijken of er een passender alternatief is. Die zowel bij u als bij de hond past.

Aan het einde van dit gesprek ontvangt u van mij een korte en duidelijk samenvatting met een opmaat gemaakt advies.

Vervolgens zullen we bekijken of een vervolgconsult nodig is.

Facebook
Instagram