2019 update

Jeetje het is alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst. Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik niet stil heb gezeten.

Hierbij een aantal updates.
Sommige zullen dit vast wel ergens op sociale media gelezen hebben, maar ik wil het hier graag ook even delen.

  • Zo werk ik sinds oktober 2018 als hulp instructeur bij Hondenschool jij&ik. Hier verzorg ik de puppy- en basiscursussen samen met de eigenaresse en zal ik vanaf juli tijdens haar verlof de lessen overnemen. Na de zomer zal ik mijn eigen lessen op de hondenschool gaan geven. Allemaal onwijs leuk!
  • Sinds eind oktober 2018 hebben wij senior Boxer Bertus geadopteerd! Een ontzettend lieve en vooral ook nog speelse hond. Hier en daar een ouderdomskwaaltje, maar ook daar kunnen wij hem goed bij ondersteunen! We hebben hierover gesproken op LindaTV:  https://www.youtube.com/watch?v=dVQOEz0slec
  • Waar ik vorige keer nog heel leuk vertelde dat ik les ging geven voor Kynocompleet moet ik jullie nu vertellen dat ik daar in december 2018 mee ben gestopt. Daarnaast heb ik in december 2018 nog wel een hele leuke module massage van pup tot puber gevolgd bij Kynocompleet.
  • In maart 2019 ben ik begonnen om voor Verhuisdieren blogs te gaan schrijven. Meestal voeding gerelateerd, maar zo nu en dan een stukje massage.  https://verhuisdieren.nl/dierenwelzijn/vraag-de-experts/vraag-de-voedingsexpert
  • Sinds april 2019 hebben we een ontzettend lieve, maar vooral heel erg ondeugende pup in huis.. Welkom VICTOR!
  • Het laatste weekend van juni en eerste weekend van juli stonden in het teken van bijscholing! Ik heb de extra theorie- en praktijklessen gehad over de Shiatsu. Weer onwijs veel mogen leren bij Dogs in shape (voorheen Kynocompleet).
  • Vanaf augustus 2019 ga ik bij Sam Turner de opleiding tot balans en coördinatie instructeur volgen. Hier kijk ik ontzettend naar uit, want hoe mooi is het nou dat je de honden nog beter kan ondersteunen en meer bewust kan maken van hun eigen lichaam.
  • In september 2019 ga ik een module volgen voor hotstone massage bij honden. Onwijs interessant en zeker een hele mooie toevoeging bij de massage.

Natuurlijk doe ik zo tussendoor ook nog wat massage consulten, maar blijft het hele sociale media gebeuren en de blog een beetje stil liggen. Dit wil ik zeker weer een nieuw leven in gaan blazen, maar dat zal wel pas na september worden. Momenteel neem ik alle lessen op de hondenschool over waardoor andere dingen wat minder aandacht krijgen en dan heb ik ook nog een puppy die heel graag aandacht wil en niet te vergeten onze senior.

Na september zal alles weer wat beter bijgehouden worden en zullen jullie weer vaker van mij horen!

 

Nieuwe update en plannen 2019

Het is alweer ontzettend lang geleden dat ik hier iets geplaatst heb… Ik had jullie beloofd elke week een update te geven, maar dat is er de afgelopen tijd niet echt van gekomen zoals jullie zien. Nu zal ik jullie in elk geval een update geven van de afgelopen tijd en ik ga dit weer proberen bij te houden. Of elke week gaat lukken dat weet ik niet, maar ik zal zeker mijn best hiervoor gaan doen 😉

Wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd is na de laatste update is in elk geval een hele boel, maar de grootste verandering is dat ik, en dus ook mijn praktijk, verhuisd zijn. We zijn verhuisd naar Lelystad en zullen in het vervolg hier praktijk gaan houden en leuke lezingen organiseren. Mijn vaste klanten op mijn oude adres zal ik nog behandelen op een vast afgesproken moment. Zoals jullie wel begrijpen is verhuizen nog al een dingetje en dit is dan ook de voornaamste reden dat jullie niet zoveel van mij gehoord hebben.

Ondertussen heb ik de module anatomie afgerond. Wat was dit een pittige, leerzame en leuke module. Hier gaat zeker nog wel even wat tijd inzitten, zodat we ook echt elk puntje van het lichaam kunnen gaan benoemen, maar hier wordt aan gewerkt voor het therapeutexamen. Daarnaast heb ik ook nog de module beweging en revalidatie mogen afronden en jeetje wat heb ik ook hier weer veel geleerd. Vooral over hoe revalidatie in te zetten, de effecten hiervan en mijn rol als masseur hierin. Ook heb ik nog een leuke cursus fytotherapie gevolgd en wat kan je dit heel mooi inzetten bij diverse klachten. Ontzettend leuk om hier allemaal mee bezig te kunnen zijn!

Aan de planning voor 2019 wordt ontzettend hard gewerkt. Niet alleen ga ik voor Kynocompleet opleidingen draaien in Lelystad, maar er komen ook hele leuke lezingen en workshops aan.

Zoals op 23 september een workshop mantrailen in samenwerking met Hondencompleet.

De rest houd ik nog even voor jullie geheim, maar zodra er meer bekend is dan horen jullie het zeker.

Update

Hoi allemaal,

Het is alweer even geleden dat jullie van mij een blog voorbij hebben zien komen. Maar nu zal ik jullie even helemaal bijpraten!

Begin april heb ik de module zwangerschapsmassage gevolgd.

In de ochtend hebben theorie gehad en daarin hebben we veel gesproken over het hele proces van loopsheid tot dracht en van dracht tot puppy’s. Een zeer belangrijk proces ook voor ons als masseur! Na de lunch vervolgden we de les en mochten we alles in de praktijk brengen. We hebben een zwangerschapsmassage gedaan, maar kregen ook een stukje massage bij puppy’s. Al met al een zeer leuke dag en vanaf nu kan ik hier ook mijn cliënten in bijstaan.

 

Afgelopen zaterdag was de module beweging en revalidatie en aankomende zondag het vervolg hiervan.

Dit was ook een erg interessante dag waarin we weer veel geleerd hebben. Eerst hebben we het bewegingsapparaat nog eens besproken en de verschillende soorten gangwerken. Hoe herken je de verschillende gangwerken en wat kan je voor aandachtspunten vinden.

Vervolgens mochten we het na de lunch in de praktijk laten zien. We hebben de hond beoordeeld terwijl deze stond, om te zien of hij elke poot evenveel belast etc., de hond vanuit verschillende posities op laten staan en dit beoordeeld, zijn bespiering beoordeeld en zijn gewrichten beoordeeld. Daarna zijn we met de hond naar buiten gegaan en moest hij allerlei verschillende gangen laten zien. Hij moest stap, draf en galop laten zien en dit niet alleen rechtlijnig, maar bijvoorbeeld ook in een cirkelvorm. Ook hier kunnen namelijk verschillen in te zien zijn.

Gangwerk stap

Aankomende zondag gaan we het hebben over het deel revalidatie en wat voor rol wij als masseur hierin kunnen spelen.

Nieuwe module anatomie

Afgelopen zondag ben ik weer gestart met een nieuwe module voor het traject tot massagetherapeut

.

Dit keer was het de module anatomie.

Tijdens deze les behandelden we het gehele skelet van de hond, dit hebben we al eens gedaan maar nu hebben we echt elk botje wat er te vinden is in het lichaam van de hond behandeld.  Sommige botten kunnen ook in meerdere delen verdeeld worden en deze stukjes hebben we uiteraard ook behandeld… Alles was in het Latijns wat communiceren met dierenartsen of mensen uit andere landen een stuk makkelijker maakt, maar het leren ervan nog even wat moeilijker..

Nadat we een onderdeel besproken hadden gingen we bepaalde punten opzoeken en voelen bij de hond. Dit zijn herkenningspunten en worden ook wel bonemarkings genoemd. Erg fijn om deze punten te leren, zodat je nog beter weet waar je precies zit op het lichaam.

Nu wordt het heel goed leren en dan op naar de volgende lessen!

Uitslag!

Vanaf nu mag ik mij dan voedingsdeskundige voor honden noemen, want ik ben GESLAAGD!!!

Examen voedingsdeskundige voor honden…

Afgelopen zondag heb ik mijn examen gehad voor de opleiding voedingsdeskundige voor honden.

Het was een spannende dag, maar het is nog even wachten op de uitslag…

De ochtend bestond uit twee delen theorie-examens waarna we heerlijk hebben geluncht met zijn allen. Dit was even een ontstress momentje. In de middag hadden we het praktijkgedeelte, dit vond ik persoonlijk het meest spannende.

Voor het theoretische gedeelte is het gewoon heel veel leren en stampen, maar voor het praktijkgedeelte is het vooral veel oefenen en het heel vaak doen, dit maakt het toch wel even wat lastiger.

We gaan nu gewoon rustig afwachten, want meer kunnen we toch niet doen!

Dit was ook gelijk de reden dat het even stil is geweest op de blog, maar nu kom ik weer in wat rustiger vaarwater en zal ik weer elke week iets leuks schrijven.

Examen studenten basisopleiding

Afgelopen zaterdag moesten de cursisten van de opleiding tot kynologisch basis masseur examen doen.

Het was een spannende dag voor iedereen, maar ze hebben er dan ook sinds september hard voor geleerd.

De ochtend begon met eventjes bijkomen en bijkletsen, waarna het theorie-examen begon.

Toen iedereen klaar was met het theorie-examen was er eventjes pauze. Wij (docenten) keken in de tussentijd de examens na. Ook voor ons was het spannend, want je hoopt toch dat iedereen het haalt. Voor het praktijkexamen kregen de cursisten de uitslag van het theorie-examen in de hoop wat zenuwen weg te nemen. Gelukkig was iedereen geslaagd voor het theorie-examen en konden we lekker door naar het praktijkexamen.

Voor het praktijkexamen moest iedereen om de beurt met de hond een massage voordoen. De massages werden geloot en elke cursist moest ongeveer 20 minuten masseren en vragen beantwoorden over de anatomie. Nadat iedereen was geweest werd ook de uitslag van het praktijkexamen bekend en gelukkig was ook daar iedereen voor geslaagd. Na het uitreiken van de diploma’s, hebben we nog even gezellig geluncht met elkaar en kon iedereen even bijkomen van alles.

Dankjewel allemaal voor de leuke lessen, ik heb genoten van alle casussen en heel veel succes met jullie vervolgopleidingen!

Lesgeven Shiatsu opleiding

Afgelopen zondag mocht ik voor het eerst meedraaien in het geven van de gediplomeerde Shiatsu opleiding bij Kynocompleet.

Voor mij was dit na de basisopleiding de eerste keer, dus echt nog wel even wennen.  Gelukkig mocht ik de eerste les alleen even mee kijken en hoefde ik niet zelf de les te draaien. Zo kon ik dus eerst eventjes kijken hoe alles eraan toe ging, zodat ik de volgende keer volop mee kan doen.

Het was voor mij ontzettend leerzaam om ook eens bij een andere opleiding mee te kijken. Het is leuk om te kijken naar de manier van lesgeven van de docent en hoe het in de les eraan toe gaat. Deze ervaring kan ik dan meenemen voor de keer dat ik les ga geven.

Al met al toch een erg leuke dag gehad.

Tijdens mijn opleiding merkte ik steeds al dat het best bijzonder is en je altijd met een bijzonder groepje mensen bent, maar om het nu te ervaren als docent is toch weer anders. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat en dat alles kan en gezegd mag worden.

Op naar les 2!

Wat houdt het beroep voedingsdeskundige voor honden in?

Regelmatig lezen jullie een stukje over de opleiding tot voedingsdeskundige  voor honden, maar dit keer wil ik hier wat dieper op ingaan. Wat houdt het beroep voedingsdeskundige voor honden nou eigenlijk in?

Er zijn heel veel verschillende soorten hondenvoeding en maar weinig mensen die al deze verschillende soorten van elkaar kunnen onderscheiden. Die weten wanneer je nou welke voeding het beste kan gebruiken en welke voor welke hond het meest geschikt is. Want elke hond is anders en daarom kan bij de ene hond een bepaald soort voeding goed werken, maar bij de andere hond niet.

Mocht je denken dat een diëtist en een voedingsdeskundige hetzelfde zijn, dat zijn ze niet. Een diëtist houdt zich bezig met het opstellen van een persoonlijk plan aan de hand van vastgestelde richtlijnen en een voedingsdeskundige is iemand die inhoudelijk veel over voeding af weet. Een voedingsdeskundige kijkt dus niet alleen naar de voeding, maar ook naar andere dingen die invloed hebben op dit systeem.

We nemen in het advies ook de verkrijgbaarheid van de voeding mee, want om nou een voeding te adviseren die (bijna) nergens te verkrijgen is… Wij gaan kijken naar de mogelijkheden die passen bij zowel de hond als de baas! Het moet een oplossing zijn die ook haalbaar is!

Hoe ik dit straks ga inrichten in mijn eigen praktijk daar ga ik nog even een paar brainstormsessies tegenaan gooien, maar ondertussen leren we gewoon door!