Examen triggerpointmodule

Goedemorgen allen,

In mijn vorige blog schreef ik dat ik op 22 juni examen had voor mijn triggerpointtherapie module en hierbij een update!

Afgelopen zaterdag was het dan zover het examen zowel theorie als praktijk… Toen ik in de auto zat was ik eerst een beetje zenuwachtig, maar toen ik met de hond eenmaal even onderweg was en dacht aan alle leuke en mooie momenten die we daar al hebben gehad, zakte dat gevoel. Bij aankomst eerst nog even met de hond een stukje lopen en toen werd ik toch wel weer zenuwachtig, had ik wel voldoende geleerd…. Ik merkte dit ook aan de hond hij ging opeens heel erg hijgen en bleef heel dichtbij mij lopen. Toen gingen we naar binnen en zag ik hoe blij de hond was om er weer te zijn, daardoor was ik alweer een stuk minder zenuwachtig.

Iedereen kwam rustig binnen druppelen en de honden zeiden elkaar gedag en toen gingen we toch echt beginnen. Het was een groot theorie-examen, maar met goed nadenken kwam ik er redelijk snel doorheen. Er waren maar een paar vragen waarbij ik mijn twijfels had. Toen iedereen klaar was kregen we onze cijfers te horen en iedereen was geslaagd voor het theorie-examen 🙂 Daarna mochten we nog even oefenen (dit dachten wij), maar dat was ook gelijk het praktijkexamen. We hebben de honden helemaal gepalpeerd en vervolgens opgewarmd. Daarna zochten we de triggerpoints op en gingen we deze weghalen. Als laatste mochten we nog even op een andere cursist oefenen die last van haar rug had, super voorbeeld!

Vervolgens zijn we gaan lunchen en hebben daarna de honden uitgelaten. Bij terugkomst was er een grote verassing, want toen kregen we te horen dat ook iedereen geslaagd was voor het praktijkexamen 🙂

We kregen in de middag nog een hele leuke demo van Mariska van ActiefDier http://www.actiefdier.nl/ Zij heeft ons een demo gegeven over dry needling, wat is dit een mooie techniek! Dit wil ik ook, maar helaas mag het niet als masseur dus nog even verder studeren. Daarnaast heeft zij ook nog even als chiropractor gewerkt op mijn hond en het was ook super om deze techniek eens te zien.

Het was een hele leuke, gezellig en leerzame dag! Dankjewel Elise en Els voor alle hulp, jullie hebben het geweldig gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 4 =