Hersenwerk en balans & coördinatie

Hi hondenliefhebbers,

 Hierbij een extra update op mijn blog.

Er is zoveel gebeurd de afgelopen week en er komt ook nog zoveel aan dat ik alvast een extra update geef.

 Afgelopen zaterdag (10 juni) was ik bij de workshop Grijze snoeten deel 2 gegeven door Ruby van Dogfysic bij Kynocompleet. Bij dit deel van de workshop gingen wij in op hersenwerk en balans en coördinatie oefeningen. Het is namelijk heel erg belangrijk om je hond te blijven prikkelen en uitdagen, zodat de hond minder snel achteruit gaat. Ik was al bekend met dit soort oefeningen, maar door deze workshop werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt en zag ik in dat het gewoon heel erg belangrijk is voor de hond. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de oudere hond, dit is op iedere leeftijd van toepassing.

 Tijdens deze workshop was er veel afwisseling tussen theorie en praktijk, hierdoor kon je de hond bepaalde oefeningen zelf laten doen en ervaren hoe dat was. Dit was echt heel erg leuk om te zien! Sommige honden leren echt ontzettend snel. Doordat goed werd uitgelegd welke oefeningen we allemaal konden inzetten en we deze via een video te zien kregen of zelf konden oefenen met onze hond werd heel snel duidelijk hoe belangrijk het is, maar vooral ook hoe leuk het is. We kregen uitleg over allerlei oefeningen en ook hoe we deze oefeningen rustig op moeten bouwen.

 Een hartstikke leuke, leerzame en vooral gezellige dag!

Dankjewel Dogfysic en Kynocompleet voor weer zo’n leuke les!

 Deze oefeningen zullen jullie ook steeds vaker terug gaan zien in mijn praktijk. Ik zal dit gaan toepassen in combinatie met mijn massagebehandeling indien nodig en naar wens natuurlijk. Helaas kan ik hier geen filmpje uploaden… Check hiervoor mijn Facebook: https://www.facebook.com/Kynozenenfit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + negentien =