Laatste cursus dag hoofdmodule

Afgelopen weekend was weer een weekend vol met cursussen.

Zaterdag was ik weer bij Kynocompleet voor de laatste cursusdag van de hoofdmodule tot Shiatsu massagetherapeut! Nee ik ben er nog niet… Ik moet nog 4-5 modules volgen om echt examen te mogen doen, maar het einde komt langzaamaan in zicht.

We zijn de dag begonnen met het laatste stuk theorie en het bespreken van onze vragen en casussen. Alles is nu echt een plekje aan het vinden en ik kan het nu gewoon nog beter toepassen! Het is heel erg leuk om met al die casussen te puzzelen wat valt je op, wat kan de hond aan etc.? Ga je meerdere punten behandelen, omdat de hond het aankan of pak je nu aan wat er echt hoognodig is en kijk je de keer erna weer verder wat je erbij kunt pakken en wat de hond aankan? Allemaal dingen om rekening mee te houden echt heel erg leerzaam en vooral ook leuk om dit met zijn allen te doen.

Daarna zijn we verder gegaan met reiki oefeningen. We hebben ons reiki 1 certificaat gehaald bij de opleiding tot gediplomeerd Shiatsu masseur. Nu gingen we er weer even mee aan de slag, maar op een net iets andere manier. We deden dit bij elkaar in plaats van op de hond, zodat we dingen even heel bewust konden ervaren en voelen. Het was een heel bijzonder moment om dit met zijn allen te doen en het was heel vertrouwd. Onze grote vriendelijke reus wilde er maar al te graag bij zijn, want dieren zijn nou eenmaal graag bij je als je met energie werkt.

Na de heerlijke lunch zijn we de kruidenstempelmassage nog even op elkaar gaan oefenen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Daarna uiteraard ook nog op onze grote vriendelijke reus geoefend! De kruidenstempelmassage blijft echt een hele bijzondere techniek, er zitten diverse soorten kruiden in de stempel en met bepaalde technieken zorg je dat deze kruiden het lichaam in gaan. Het is een hele rustgevende techniek om te geven, maar ook om te krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − tien =