Opleiding Shiatsu massage therapeut

Afgelopen zaterdag was het dan zover!

De start van mijn nieuwe opleiding tot Shiatsu massage therapeut. Dit is weer één van de dingen die ik bekend kan maken van mijn lijstje met nieuwtjes.

Zaterdag hadden we eerst een groot deel theorie, maar dat is ook wel nodig, want er zijn zoveel momenten wanneer je een Shiatsu behandeling kan toepassen en dan moet je wel weten, wanneer je precies op een punt moet werken. En ga je dan activerend werken of juist sederend? Natuurlijk hebben we dit al voor een groot deel in de opleiding tot gediplomeerd Shiatsu masseur gekregen, maar nu zijn we er weer wat dieper op in gegaan. Het was een hele hoop theorie, maar tegelijkertijd denk je gelijk aan een aantal honden van ohja dat kan ik op die toepassen en dat juist weer op die hond. Heel leuk al die nieuwe inzichten!

We hebben ook op de hond met kinesiotape een aantal meridianen geplakt. Normaal doen we dit op een pluche hond, maar in dit geval hadden we onze grote vriendelijke reus en die vond het allemaal geen probleem! Op deze manier is het net iets makkelijker om vanuit het plaatje in je boek de link te leggen naar de hond zelf zonder er over na te hoeven denken.

In de middag nog een stuk theorie, maar dit keer over een wel hele bijzondere massagetechniek, namelijk de kruidenstempelmassage. Na de theorie mochten we dit eerst op elkaar oefenen. Zo kunnen we leren wat de effecten zijn, hoeveel druk er gegeven moet worden en ook voelen hoe het is om deze massage te krijgen. Daarna toen ik de massage gekregen en gegeven had nog even de hond laten wennen aan die gekke kruidenstempels. Hij vond het allemaal wel goed en lag er lekker ontspannen bij dus dat belooft veel goeds, want dan kunnen we de volgende keer de volledige kruidenstempelmassage op hem oefenen.

Het is echt een hele mooie techniek met zoveel mogelijkheden. Nu eerst leren en casussen maken voordat we de volgende les hebben. Nu al zin in het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =