Triggerpoint module

Hi allemaal,

Hier is alweer de update van deze week.

Afgelopen zaterdag ben ik begonnen aan een nieuwe module bij Kynocompleet. Met deze module kan ik de honden nog beter ondersteunen in mijn praktijk! Het is de module triggerpoint therapie en deze bestaat uit 3 lesdagen en dan in juli ook nog een examen, spannend….

Afgelopen zaterdag was de eerste lesdag en normaal zijn onze honden hierbij aanwezig, maar vandaag niet. Het was een lesdag zonder hond, want met deze techniek was het niet verstandig om het gelijk op de hond toe te passen. Daarom hebben we deze dag eerst in de ochtend theorie gevolgd en in de middag hebben we op elkaar geoefend. Op deze manier konden we feedback krijgen over de druk die je toepaste en of je op de juiste plek zat. Door de hele middag te kunnen voelen naar triggerpoints en te kunnen oefenen met de verschillende manieren van het weghalen van de triggerpoints was het een hele leerzame dag. Door te voelen heb ik verschillende soorten triggerpoints kunnen voelen en herkennen en juist door te voelen en het daarna verwijderen van de triggerpoint en weer te voelen heb ik een veel beter inzicht gekregen in wat een triggerpoint nou voor effect heeft op de spieren.

Daarnaast geen gebrek aan gezelligheid, want wat een leuke en gezellige cursisten waren er weer en ook de docenten waren super! Een les bij Kynocompleet is echt aan te raden. Alle wordt zo duidelijk uitgelegd, je krijgt veel praktijk, er is veel aandacht voor iederen en er is ook nog eens tijd voor gezelligheid.

Dankjewel Els en Elise van Kynocompleet voor deze leerzame dag!
Ik kijk uit naar de volgende lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 1 =