Update Shiatsu massagetherapeut opleiding

Het is alweer langer dan een week geleden dat jullie iets van mij gehoord hebben. Het was nogal druk, dus de blog van afgelopen week is er niet van gekomen, maar dat ga ik vandaag met jullie goed maken!

 Afgelopen weken was erg druk.. Aangezien ik sinds kort ook les geef heb ik de lessen voor moeten bereiden en hier gaat toch meer tijd inzitten dan je van te voren denkt. Het is wel echt onwijs leuk om te doen. De eerste twee lessen van deze basisgroep zitten er al weer op en wat is het leuk om cursisten te mogen begeleiden en te zien groeien.

 Daarnaast ben ik ook nog druk aan het leren voor de opleiding tot voedingsdeskudinge voor honden en de opleiding tot Shiatsu massagetherapeut. Afgelopen zondag had ik les 2 van de opleiding tot Shiatsu massagetherapeut en wat heb ik weer een hoop nieuwe inzichten gekregen. Het was een hoop theorie, maar er is nu nog zoveel meer duidelijk geworden, wat is dit toch een geweldige techniek! In de middag hebben we wat oefeningen gedaan met de hond, dit waren oefeningen die we ook aan de klant konden meegeven om de spieren in een bepaald gebied te verbeteren. Door dit met de hond te oefenen weet je nu precies waar je op moet letten, maar zie je ook hoe snel zoiets zwaar kan worden voor de hond, terwijl het zo’n simpele oefening lijkt. Daarna hebben we een volledige kruidenstempelmassage op de hond toegepast. De hond vond dit echt heerlijk en na de behandeling was zijn vacht helemaal mooi glanzend. Wat een mooie techniek om toe te passen en je ziet wat de kruiden in zo’n korte tijd al kunnen doen, als je maar de goede meridianen en punten meepakt!

 Al met al een super leuk weekend en gisteren echt een heerlijke dag. Het was genieten met de hond, maar ook zeker met de mensen! Nu weer druk verder leren en casussen maken voor de volgende les en voor de opleiding tot voedingsdeskundige ook nog wat huiswerk maken en voorbereiden op de volgende les.

Tussen alles door behandel ik ook nog eens hele leuke honden. Binnenkort zal ik jullie weer eens meenemen in een massage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − acht =