Update

Hoi allemaal,

Het is alweer even geleden dat jullie van mij een blog voorbij hebben zien komen. Maar nu zal ik jullie even helemaal bijpraten!

Begin april heb ik de module zwangerschapsmassage gevolgd.

In de ochtend hebben theorie gehad en daarin hebben we veel gesproken over het hele proces van loopsheid tot dracht en van dracht tot puppy’s. Een zeer belangrijk proces ook voor ons als masseur! Na de lunch vervolgden we de les en mochten we alles in de praktijk brengen. We hebben een zwangerschapsmassage gedaan, maar kregen ook een stukje massage bij puppy’s. Al met al een zeer leuke dag en vanaf nu kan ik hier ook mijn cliënten in bijstaan.

 

Afgelopen zaterdag was de module beweging en revalidatie en aankomende zondag het vervolg hiervan.

Dit was ook een erg interessante dag waarin we weer veel geleerd hebben. Eerst hebben we het bewegingsapparaat nog eens besproken en de verschillende soorten gangwerken. Hoe herken je de verschillende gangwerken en wat kan je voor aandachtspunten vinden.

Vervolgens mochten we het na de lunch in de praktijk laten zien. We hebben de hond beoordeeld terwijl deze stond, om te zien of hij elke poot evenveel belast etc., de hond vanuit verschillende posities op laten staan en dit beoordeeld, zijn bespiering beoordeeld en zijn gewrichten beoordeeld. Daarna zijn we met de hond naar buiten gegaan en moest hij allerlei verschillende gangen laten zien. Hij moest stap, draf en galop laten zien en dit niet alleen rechtlijnig, maar bijvoorbeeld ook in een cirkelvorm. Ook hier kunnen namelijk verschillen in te zien zijn.

Gangwerk stap

Aankomende zondag gaan we het hebben over het deel revalidatie en wat voor rol wij als masseur hierin kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − zes =