Wat houdt het beroep voedingsdeskundige voor honden in?

Regelmatig lezen jullie een stukje over de opleiding tot voedingsdeskundige  voor honden, maar dit keer wil ik hier wat dieper op ingaan. Wat houdt het beroep voedingsdeskundige voor honden nou eigenlijk in?

Er zijn heel veel verschillende soorten hondenvoeding en maar weinig mensen die al deze verschillende soorten van elkaar kunnen onderscheiden. Die weten wanneer je nou welke voeding het beste kan gebruiken en welke voor welke hond het meest geschikt is. Want elke hond is anders en daarom kan bij de ene hond een bepaald soort voeding goed werken, maar bij de andere hond niet.

Mocht je denken dat een diëtist en een voedingsdeskundige hetzelfde zijn, dat zijn ze niet. Een diëtist houdt zich bezig met het opstellen van een persoonlijk plan aan de hand van vastgestelde richtlijnen en een voedingsdeskundige is iemand die inhoudelijk veel over voeding af weet. Een voedingsdeskundige kijkt dus niet alleen naar de voeding, maar ook naar andere dingen die invloed hebben op dit systeem.

We nemen in het advies ook de verkrijgbaarheid van de voeding mee, want om nou een voeding te adviseren die (bijna) nergens te verkrijgen is… Wij gaan kijken naar de mogelijkheden die passen bij zowel de hond als de baas! Het moet een oplossing zijn die ook haalbaar is!

Hoe ik dit straks ga inrichten in mijn eigen praktijk daar ga ik nog even een paar brainstormsessies tegenaan gooien, maar ondertussen leren we gewoon door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =