Zwemtherapie Dierenthuis

Goeiemorgen,

Het is weer tijd voor een nieuwe blog.
Dit gebeurde alweer eventjes terug, maar het is te leuk om niet te delen.

Ik was weer een middag bij Dierenthuis in Almere en normaal help ik mee en masseer ik de honden, maar nu mocht ik de honden laten zwemmen! De honden krijgen vaker zwemtherapie, omdat dit ontzettend goed is voor de spieropbouw. Mede hierdoor kunnen sommige honden zich weer een stuk beter voortbewegen.

Helaas had ik geen zwemkleding bij mij, dus ik kon niet met de honden het zwembad in, maar wel er naast lopen en ze op die manier ondersteuning bieden. Ik heb die middag drie honden laten zwemmen en dit was erg leuk om een keertje te kunnen doen met ze. Ik heb de honden één voor één laten zwemmen en vastgehouden/ondersteund. Tijdens het zwemmen dragen de honden allemaal een zwemvest en je merkt dat ze dit wel erg comfortabel vinden. Bij elke hond hield ik ze met één hand vast aan het zwemvest en had ik mijn andere hand onder de borst voor extra ondersteuning. Hoe langer ze in het water waren hoe meer ze elke poot meenamen in de beweging, erg leuk om te zien! Het zwemmen is voor deze honden wel heel erg vermoeiend dus na 5-10 minuten zwemmen haalde ik ze er weer uit en konden ze weer lekker bij de andere honden bijkomen van het zwemavontuur.

Ik heb echt een hele leuke dag gehad en ben blij dat het Dierenthuis dit aanbiedt voor de honden. Check de website eens van Dierenthuis om te zien wat zij allemaal doen http://dierenthuis.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 6 =